ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Регіони на стовідсотковому газовому забезпеченні

Регіони на стовідсотковому газовому забезпеченні

У НАК «Нафтогазі» стверджують, що усі без винятку регіони забезпечені необхідними обсягами газу для початку опалювального сезону, однак подача теплоносія до кожної окремої оселі вимагає певного проміжку часу.

НАК «Нафтогаз України» забезпечила постачання природного газу до всіх без винятку регіонів України в необхідних для цього обсягах. На цьому наголосив Перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома під час засідання уряду.

«У зв’язку з технологічними та гідравлічними режимами тепломереж подача теплоносія до кожної окремої оселі вимагає певного проміжку часу, який за технологічними нормами може тривати від 3 до 8 днів. Чим більший населений пункт, тим більше часу це займає» - зауважив він.

Перший заступник голови НАКу наголосив, що наразі «Нафтогаз» працює з теплопостачальними організаціями для того, щоб скоротити проміжок часу, необхідний для доставки теплоносія до кожної оселі.

«Сьогодні вже 50% киян відчули початок опалювального сезону. ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 «Київенерго» в повному обсязі забезпечило природним газом для виробництва тепла для потреб населення. Поступово, максимум у неділю-понеділок, 100% мешканців міста Києва отримають нормальне функціонування опалювального сезону і будуть його відчувати до 14-15 квітня», - повідомив він.

Щодо інших міст України, за словами пана Переломи, НАК перебуває в постійному контакті з представниками обласних державних адміністрацій, з облгазами, підрозділами «Нафтогаз», Укртрансгазу. «Усі питання вирішуються в робочому режимі» - підкреслив він.

При цьому перший заступник глави «Нафтогазу» зауважив, що задля сталого проходження опалювального сезону та забезпечення ресурсами з 20 жовтня НАК розпочала відбір газу з підземних газосховищ. «Сьогодні ми маємо відбір на рівні 20-25 мільйонів кубічних метрів на добу. Після того, як всі суб'єкти вже включаться до опалювального сезону, за умови, що температурні режими будуть на рівні сьогоднішнім або близькі до того, - відбір буде сягати до 50 мільйонів добових» - резюмував він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше у Мінрегіоні запевнили, що вже до кінця тижня усі будинки українців будуть забезпечені теплоносієм.

 
Коментарі (0)