ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРегіони знижують споживання газу

Регіони знижують споживання газу

В Україні розказали про споживання природного газу. Зокрема, найбільша економія зафіксована в Луганській та Донецькій областях. Збільшення споживання газу зафіксовано лише в одному регіоні.
НАК «Нафтогаз України» оприлюднив список регіонів, де у минулому році спостерігалося зниження та збільшення споживання природного газу. Про це повідомили у прес-службі Компанії.
 
Зазначається, що у минулому році використали 31,0 млрд куб. м газу, тоді як у 2014 році – 38,9 млрд куб. м.
 
«Найбільше скорочення використання газу відбулося у Луганській та Донецькій областях (–67% та –46% відповідно)», - заявили в «Нафтогазі».
 
Всі області України, крім Одеської, використали газу менше, ніж у минулому році. 
 
«Збільшення використання газу в Одеському регіоні на 0,09 млрд куб. м (+4%) пояснюється активізацією роботи Одеського припортового заводу (+0,26 млрд куб. м). У той же час, населення Одеської області скоротило використання газу з 0,66 млрд куб. м до 0,54 млрд куб. м (–19%), на рівні побутових споживачів в інших регіонах України. Хімічна промисловість залишається одним з найбільших споживачів газу в Україні», - резюмували в Компанії.
 
Дані не включають показників по АР Крим.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна при проходженні опалювального сезону продемонструвала незалежність від російського газу. Президент наголосив, що купувати газ у Європи значно вигідніше.
 
Коментарі (0)