ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРегулятор не підвищуватиме тарифи на холодну воду

Регулятор не підвищуватиме тарифи на холодну воду

Зараз на ринку електричної енергії коливаються ціни. Тому тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення з 1 червня змінювати не будуть

 

Зараз на ринку електричної енергії коливаються ціни. Тому тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення з 1 червня змінювати не будуть.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський повідомив, що це питання відклали як мінімум на два тижні. Спочатку комісія запустила процедури перегляду прайс-кепів – цінові обмеження, які встановлюють для того, аби позбавити виробників електроенергії можливості завищували ціни на продаж електричної енергії на ринках на добу наперед і внутрішньодобовому ринку.

Коли експерти розрахували тарифи на воду, то закладали ціну на електроенергію для водоканалів на рівні 3,20 гривень за кВт-год.

Але після перегляду прайс-кепів вартість на ринку електроенергії підвищиться, що вплине й на тарифи. Тому в НКРЕКП вирішили, що потрібно підготувати нові розрахунки, а до питання перегляду тарифів на воду ще раз повернутися 14 червня.

У перший день літа для українців почав діяти новий тариф на електроенергію у розмірі 2,64 грн/кВт-год. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, вже у липні платіжки за світло для українців зростуть у середньому на 250 гривень.

 

 

 
Коментарі (0)