ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРегулятор підготував проект підвищення тарифів на водопостачання

Регулятор підготував проект підвищення тарифів на водопостачання

Як відомо, на початку карантину влади України обіцяли, що тарифи не будуть підвищуватися під час дії в Україні карантину

 

Як відомо, на початку карантину влади України обіцяли, що тарифи не будуть підвищуватися під час дії в Україні карантину. Проте, в останній місяць 2020 року стало відомо, що тарифи на деякі комунальні послуги підвищаться вже на самому початку нового року. Як повідомляє 24 канал, державний регулятор уже визначив, як будуть змінені тарифи на воду в 2021 році.

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і послуг ЖКГ підготувала проект постанов про встановлення нових тарифів на водопостачання і каналізацію на 2021 рік. Тарифи будуть підвищені, проте обсяги підвищення будуть відрізнятися, в залежності від регіону проживання громадян і від населеного пункту.

В даний час в Україні немає єдиного тарифу на холодне водопостачання, у зв'язку з чим, ціни на послуги комунальників з надання послуг постачання холодної води і водовідведення можуть різнитися, залежно від місця проживання. Як вказали в Нацкомісії, в середньому тарифи підвищаться на 20%.

Тарифи на дані послуги перераховуються щорічно, як правило - на початку кожного року. В останній раз перерахунок проводився в лютому 2020 року.

Згідно з проектом коригування тарифів Нацкомісією, найбільше в 2021 році за постачання холодної води і каналізацію будуть платити українці, які проживають в Кропивницького - там тариф виросте до 44,88 за кубометр постачання водою і кубометр водовідведення.

Найнижчими будуть тарифи для жителів Львова - всього 22,58 грн/куб, тариф в Києві - 24,99 грн / куб.

 

 

 
Коментарі (0)