ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРегулятор підвищує тариф на передачу електроенергії на 54%

Регулятор підвищує тариф на передачу електроенергії на 54%

Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила підвищення тарифу на передачу електроенергії на прохання НЕК «Укренерго»

Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила підвищення тарифу на передачу електроенергії на прохання НЕК «Укренерго».

Це рішення було прийнято відповідно до пропозицій НЕК «Укренерго» - повідомляє прес-служба НКРЕКУ.

«Укренерго», в свою чергу, посилається на загальну проблему -дефіцит грошей.

Конкретно, грошей не вистачає на забезпечення статей витрат - «витрати на виконання спеціальних зобов'язань для забезпечення суспільних інтересів, в тому числі щодо забезпечення збільшення частки виробництва електроенергії з альтернативних джерел», «витрати на придбання допоміжних послуг».

Частина даних, використаних для обґрунтування збільшення тарифів взяті НЕК «Укренерго» »з власних прогнозів, заснованих на поданих до розгляду у Верховну Раду законопроектів.

При цьому в даний час невідомо, чи будуть ті законопроекти прийняті, і чи стануть вони законами.

Про аналіз та проведенні перевірки обгрунтованості вимог НЕК «Укренерго», а також існуючих витрат компанії, в повідомленні НКРЕКУ нічого не говориться.

Нагадаємо, 4 липня в.о. міністра енергетики Ольга Буславец стверджувала, що тарифи на електроенергію для населення підвищуватися не будуть:

«Я хочу заспокоїти наше населення, яке має затверджений тариф на електроенергію. Він незмінний вже з 2017 року. І, як вже неодноразово зазначав прем'єр-міністр, ніхто не готує рішення про підвищення цього тарифу. »

 

 
Коментарі (0)