ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Регулятор пояснив, чиму в Кривому Розі так і немає опалення

Регулятор пояснив, чиму в Кривому Розі так і немає опалення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, пояснила зрив початку опалювального сезону в містах Кривий Ріг та Херсон.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, пояснила зрив початку опалювального сезону в містах Кривий Ріг та Херсон. Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

Як відзначили в комісії, НАК "Нафтогаз України" не має підстав для поставок природного газу АТ "Криворізька теплоцентраль" і АТ "Херсонська ТЕЦ", оскільки вони не забезпечили належного рівня оплати за газ і не погодили графік погашення заборгованості.

"Національна комісія закликає всіх учасників процесу, включаючи уряд України, Фонд державного майна України, органи місцевої влади консолідувати зусилля і здійснити всі необхідні заходи для термінового відновлення газопостачання до об'єктів виробників теплової енергії та початку опалювального сезону 2018/2019 років", - йдеться в повідомленні .

Жителі Кривого Рогу вчора, прийшли з акцією протесту під будівлю офісу "Криворіжгазу" і підпалили шини перед входом, вимагаючи не перешкоджати запуску котелень "Криворізької теплоцентралі". У понеділок без тепла залишалося близько половини Кривого Рогу, в частині садів і шкіл довелося ввести канікули.

НАК "Нафтогаз України" повідомила, що загальний борг "Криворізької теплоцентралі" становить понад 1 млрд грн. В "Нафтогазі" заявили, що для досягнення рівня розрахунків в 90% компанії необхідно доплатити 400 млн грн. 

 
Коментарі (0)