ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРегулятор відкоригував обмеження на ринку електроенергії у відповідь на скасування судом попередніх рішень

Регулятор відкоригував обмеження на ринку електроенергії у відповідь на скасування судом попередніх рішень

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг, скасувала три постанови про впровадження обмежувальних заходів на ринку електроенергії
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг, скасувала три постанови про впровадження обмежувальних заходів на ринку електроенергії, дві з яких були скасовані Окружним адміністративним судом Києва 11 лютого, а також ухвалила та продовжила відкориговані рішення.
 
Такі рішення прийняті на засіданні комісії у понеділок, про що повідомила пресслужба Регулятора.
 
Голова комісії Валерій Тарасюк в ході засіданні пояснив, що "регулювати ситуацію взявся Окружний адміністративний суд. Проте вніс безладдя. Тому ухвалні відповідні рішення. По-перше, визнаємо такими, що втратили дію, всі три постанови, щоб не було плутанини".
 
Нацрегулятор у відповідь на скасування попередніх постанов ухвалив тимчасові рішення на період до 28 лютого про встановлення мінімальної ціни на внутрішньодобовому ринку (ВДР) 110% ціни на ринку "на добу вперед" (РДВ) на розрахунковий період і відкоригував алгоритм плати за негативні небаланси лише на рівні 102% від граничної ціни на РДВ. Комісія продовжила дію мінімальної граничної ціни на РДВ.
 

Членкиня комісії Ольга Бабій розповіла, що "скасування попередніх рішень - це дестабілізація ситуації на ринку... "Енергоатом" у січні не продав свій обсяг електроенергії на лютий, тому до кінця місяця можна буде продовжувати обвалювати РДВ в умовах, що склалися. Скасування попереднього рішення дасть змогу спекулювати в таких умовах ринком". 

 
Коментарі (0)