ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаРегулятор відновив позапланові невиїзні перевірки енергетиків та комунальників

Регулятор відновив позапланові невиїзні перевірки енергетиків та комунальників

Зазначається, що 13 травня уряд надав право НКРЕКП протягом періоду воєнного стану здійснювати позапланові заходи державного контролю.
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, відновила позапланові невиїзні перевірки підприємств у сфері енергетики та комунальних послуг, про це повідомила пресслужба Регулятора. 
 
Зазначається, що 13 травня уряд надав право НКРЕКП протягом періоду воєнного стану здійснювати позапланові заходи державного контролю. 
 
«У зв'язку з цим регулятор на своєму відкритому засіданні 24 травня 2022 року ухвалив рішення щодо відновлення позапланових невиїзних перевірок підприємств у сфері енергетики та комунальних послуг протягом дії військового стану», — повідомляє НКРЕКП. 
 
У Комісії зазначили, що за період зупинення позапланових перевірок НКРЕКП було зафіксовано численні зловживання з боку компаній електроенергетики та ринку природного газу. Зловживання стосувалися як маніпуляцій на ринку електроенергії, недотримання правила балансування, правила функціонування ринку допоміжних послуг, порядку проведення розрахунків на ринку, недотримання гарантованих стандартів якості електроенергії, порушення правил роздрібного ринку електроенергії, так і розрахунків за послугу розподілу природного газу, формування обсягу природи та розрахунків за спожитий газ. 
 

НКРЕКП наголошує, що така ситуація на енергоринках є неприпустимою, особливо в умовах воєнного стану. Регулятор розраховує, що поновлення позапланових невиїзних перевірок покращить рівень надання життєво необхідних послуг споживачам. 

 
Коментарі (0)