ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРегулятор затвердив нові тарифи для 40 операторів газорозподільних мереж

Регулятор затвердив нові тарифи для 40 операторів газорозподільних мереж

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила нові тарифи на розподіл газу у 2022 році.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила нові тарифи на розподіл газу у 2022 році.
 
Таке рішення прийняте на засідання комісії 22 грудня, про це повідомила пресслужба Регулятора.
 
"Ми виходили з того, щоб коригування тарифів було на рівні інфляційних процесів, однак вийшло навіть менше, і переважно завдяки тому, що газ на виробничо-технологічні втрати, як ми й домовлялися, враховано на рівні 7,42 грн за кубометр. Тому, практично, це не збільшення, а коригування тарифів відбувається", – прокоментував рішення голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.
 
Валерій Тарасюк заявив, що регулятор і облгази шукають підходи для збереження старої ціни на ВТВ природного газу - 7,42 грн за кубометр. Саме ця ціна закладена у тариф на розподіл газу для операторів газорозподільних мереж (ГРМ).
 
Найвищі тарифи на послуги з розподілу газу на 2022 рік на рівні 1,99 грн за кубометр на місяць встановлено для споживачів "Гадячгаз", "Закарппатгаз", "Лубнигаз", "Миколаївгаз", "Тисменицягаз", "Харківгаз" та "Чернівцігаз".
 
Водночас найнижчі тарифи на доставлення кубометру палива встановили "Київгаз" – 0,32 грн, "Харківміськгаз" – 0,43 грн, "Кременчукгаз" – 0,46 грн, "Криворіжгаз" – 0,53 грн та "Черкасигаз" – 0,57 грн.
 

Наведені тарифи не враховують ПДВ. 

 
Коментарі (0)