ГоловнаНовини ЖКГЖитлоРеєстрація нерухомості збільшила показники

Реєстрація нерухомості збільшила показники

Державною реєстраційною службою упродовж шести місяців поточного року було зареєстровано понад 550 тисяч об’єктів житлової нерухомості. Варто зазначити, найчастіше українці реєструють право власності на квартири.

За 6 місяців нинішнього року в Україні було зареєстровано 586,4 тис. об’єктів житлової нерухомості. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної реєстраційної служби.

«Найчастіше українці реєстрували право власності на квартири. Так, до Реєстру прав власності на об’єкти житлової нерухомості внесено 419,7 тис. записів про реєстрацію квартир, 164,9 тис. записів про реєстрацію житлових будинків та 1,7 тис. записів про реєстрацію інших житлових приміщень», - йдеться у повідомленні.

При цьому варто відзначити, що найбільші показники з реєстрації речових прав на нерухоме майно, за данними реєстраційної служби,  були зафіксовані у квітні – це 129,3 тис. прав власності на об’єкти житлової нерухомості, менше у березні – 109,5 тис., у червні - 105,7 тис. тощо.

Найменше об’єктів житлової нерухомості було зареєстровано у січні нинішнього року – 48,8 тис. права власності на об’єкти житлової нерухомості.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 5 місяців поточного року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано майже 1,4 млн заяв та запитів.

 
Коментарі (0)