ГоловнаНовини ЖКГТранспортРейковий автобус врятує львів'ян від ям на дорогах

Рейковий автобус врятує львів'ян від ям на дорогах

Дорога зі Львова до Луцька відтепер займатиме менше трьох годин.

27 вересня о 17:07 урочисто відправився у перший рейс рейковий автобус «Львів-Луцьк». Автобус вирушив із залізничної станції «Львів» і відтепер курсуватиме постійно для вивчення пасажиропотоку між двома обласними центрами.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Загалом в дорозі автобус перебуватиме 2 години 50 хвилин, що на 40 хв. менше, ніж звичайний рейсовий автобус. Вартість проїзду у рейковому автобусі на 10 гривень менша, ніж у звичайному автобусі, й становить 55 гривень. Кількість місць у рейковому автобусі – 96. Рейковий автобус відправлятиметься з Луцька до Львова о 6:22 год. та прибуватиме о 9:08.

Голова облдержадміністрації Михайло Костюк відзначив, що сполучення між Львовом і Луцьком сьогодні є неналежної якості. «Переконаний, що цей маршрут буде успішний, адже відкривали його, зважаючи на прохання багатьох людей. Сьогодні між Львовом і Луцьком курсують тільки студентів понад дві тисячі», - наголосив голова Львівської ОДА.

Водночас керівник області зазначив, що «Укравтодор» шукає можливості залучення кредитних ресурсів для ремонту дороги зі Львова до Луцька. «Над цим слід серйозно попрацювати. Думаю, ще цього року вдасться відремонтувати частину дороги до столиці Волині», - резюмував губернатор.

Нагадаємо, Регіональний поїзд №802/801 Львів – Луцьк – Львів їздитиме щоденно, окрім вівторка та середи: два рейкові автобуси польського виробництва Львівська залізниця закупила у 2006 році. Тоді один такий поїзд коштував 1,241 млн євро, сьогодні його ціна близько 2 млн євро. 

 
Коментарі (0)