ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаРеконструкція Старобешівської ТЕС забере мільярд

Реконструкція Старобешівської ТЕС забере мільярд

Реконструкція Старобешівської теплоелектростанції обіцяє бути коштовною. Лише на реконструкцію одного енергоблоку уряд виділив майже 1 млрд грн.

Кабінет Міністрів затвердив проект реконструкції енергоблоку №12 Старобешівської теплоелектростанції. Загальна вартість проекту становитиме 959,296 млн грн. Про це йдеться у Інформаційно-аналітичному бюлетні КМУ.

Ці гроші, згідно з документом, підуть на відновлення котельного, турбінного, електротехнічного устаткування. Після модернізації потужність енергоблоку становитиме 210 МВт з річним відпуском теплової енергії 5,3 тис. Гкал.

Урядові експерти зазначають, що реконструкція ТЕС дозволить знизити витрати палива на 30% і подовжити експлуатаційний ресурс енергоблоку на 20 років.

Окрім того, за їхніми словами, після модернізації рівень викидів теплоелектростанції в атмосферу відповідатиме європейським нормам.

Нагадаємо, до кінця лютого-початку березня 2014 року у Міністерстві енеретики та вугільної промисловості обіцяли відновити опісля аварії та модернізувати Вуглегірську теплоелектростанцію. Опісля відповідних робіт ТЕС має вийти на колишню потужність - 3600 МВт.

 
Коментарі (0)