ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВРеконструкцію Грибовицького полігона проведуть до кінця року

Реконструкцію Грибовицького полігона проведуть до кінця року

Реконструкція Грибовицького полігона коштуватиме 22, 099 млн грн. Усі роботи мають бути виконані до 31 грудня поточного року.

Реконструкція Грибовицького полігона коштуватиме 22,099 млн грн. Усі роботи мають бути виконані до 31 грудня поточного року.

Львівське комунальне підприємство "Збиранка" підписало договір з ТОВ "Будівельна компанія" Сучасні будівельні рішення "на виконання першочергових робіт з реконструкції Грибовицького полігона твердих побутових відходів.

Про йе повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення на системі електронних державних закупівель ProZorro.

Як зазначено в повідомленні, договір підписаний 15 травня і його сума склала 22, 099 млн грн.

Згідно з угодою, компанія повинна звести захисну дамбу, облаштувати системи дренажу, збору фільтратів і чистих вод, а також встановити насосну станцію з перекачування фільтрату, оглядові колодязі та під'їзну автодорогу. Роботи мають бути виконані до 31 грудня поточного року.

Нагадаємо, на початку лютого поточного року ЛКП "Збиранка" оголосило тендер вартістю 8 млн грн на очистку грибовицьких фільтратів.

Як повідомлялося, на дамбі для стримування інфільтратів на Грибовицькому сміттєзвалищі, на будівництво якої Львівська міськрада вже витратила 9 млн грн, з’явилися тріщини. Є загроза, що її може прорвати у будь-який момент. Про це йшлося 6 лютого на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС.

Раніше Держекоінспекцію не допустили до перевірки на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Останнього разу Держекоінспекція перевіряла ЛКП «Збиранка» у 2016 році після надзвичайної ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі. «Було нараховано збитків у понад 2 млн грн і близько 30 пунктів приписів. З них виконано лише 10%. Знаючи, що вони не усунули порушення природоохоронного законодавства, таким чином ухиляються від виконання приписів», – додав керівник Держекоінспекції Львівщини.

Як повідомлялося, 31 травня 2016 року у полігоні в Грибовичах сталася пожежа і зсув, унаслідок якого загинули троє пожежних та еколог ЛКП "Збиранка". Після інциденту експлуатацію полігону припинили.

 

 
Коментарі (0)