ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВРекультивацією Грибовицького звалища займуться фахівці ЄІБ

Рекультивацією Грибовицького звалища займуться фахівці ЄІБ

Європейський інвестиційний банк направив до Львова фахівців для підготовки проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як наголосив сьогодні віце-прем'єр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, фахівці ЄІБ допоможуть підготувати проекту рекультивації та будівництва сміттєпереробного заводу, який попередньо оцінюється в 35 млн євро.

"Наразі ЄІБ направив до Львова своїх фахівців, щоб проект, який фактично у них відсутній, був професійно підготовлений, і банк зміг би його профінансувати. Сьогодні це питання перебуває у площині прийняття рішення банком. А місту потрібно розробити якісний проект, який, до речі, банк попередньо оцінює в 35 млн євро", – заявив Геннадій Зубко.

За його словами, для вирішення проблеми з сміттям львівська влада має використовувати кошти з місцевого бюджету розвитку.

"Для вирішення цього питання можна використовувати і гроші з уже сплачених львів'янами податків. Бюджет розвитку Львова у 2017 році становить 1 млрд 800 млн грн. Думаю, місту потрібно активніше працювати в цьому напрямі", – додав Геннадій Зубко.

Нагадаємо, у грудні Львівська мерія схвалила бюджет розвитку Львова на 2017 рік: на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища передбачено 40 млн грн.

А Європейський інвестиційний банк у червні 2016 року заявляв, що готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і ще 45 – на сміттєпереробний завод.

Позику місто отримає на 25 років із пільговим періодом під приблизно 1,5% річних, а отримувачем кредиту вибрали ЛКП "Львівспецкомунтранс".

 

 
Коментарі (0)