ГоловнаНовини ЖКГЖитлоРемонт покрівель у Запоріжжі звівся до взаємозаліку

Ремонт покрівель у Запоріжжі звівся до взаємозаліку

Запорізькі комунальники практикують застосовувати під час капітальних ремонтів покрівель систему взаємозаліку. Це дозволяє збільшити темпи виконання робіт.

У цьому році ДКП «Основою» проведено капітальний ремонт покрівель на площі 30 тис. кв.м., поточний - близько 20 тис. кв.м. Міська влада вважає, що збільшити темпи ремонту дахів дозволить запроваджена система взаємозаліку. Мешканці можуть не чекаючи коли підійде їхня черга, укласти договір з комунальним підприємством і закупивши матеріали вирішити проблему покрівлі, - повідомляє прес-служба Запорізької міської ради.

«Більшість жителів охоче йдуть на взаємозалік. Коштів не вистачає, щоб виконати всі роботи і відразу. На контролі коштує близько 300 тисяч кв. м покрівлі, які необхідно замінити. А це більше 2 тисяч будинків. Таких коштів ні в міському бюджеті, ні підприємства немає. Та схема, яка на сьогодні вироблена, є одним з оптимальних варіантів максимально швидко, в максимально короткі терміни виконати ці роботи», - розповів заступник директора ДКП «Основа» Сергій Очіпок.

Сума, яку мешканці витрачають безпосередньо на закупівлю матеріалів, зараховується їм у якості оплати за послуги з утримання будинку та прибудинкової території. По системі взаємозаліку в 2013 році вже відремонтовано понад 10 тис. кв. м покрівлі. Скористалися цим механізмом і мешканці однієї з квартир будинку №15 по вулиці 40 років Перемоги.

Тільки за минулий тиждень покрівельниками КП «Основа» проведено ремонти за більш ніж 30 адресами: вул. Олімпійська 14, кв. 69, 70, 71, 72, пр. Металургів, 16, кв. 30, вул. Лобановського 12, кв. 48, вул. Орджонікідзе 2, кв. 6, вул. Воронезька 14, кв. 107, вул. Новгородська 3, кв. 33, 36, вул. Автозаводська 10, кв.72, вул. Горького 171, кв. 41 та інших.
Роботи тривають. У планах поточних ремонтів - ще близько 10 тисяч кв. м покрівлі, капітальних - залишилося кілька адрес.

 
Коментарі (0)