ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРева: 90% комунальних витрат субсидіантів держава бере на себе

Рева: 90% комунальних витрат субсидіантів держава бере на себе

Субсидіанти сплачують за спожиті газ, тепло, електроенергію і воду не більше 10% свого сукупного місячного доходу, по Україні середній показник становить 9,97%.

Більшу частину комунальних витрат сім’ї — до 90% , держава бере на себе. Про це сьогодні у Верховній Раді України під час «Години запитань до Уряду» заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева.

За словами міністра, українські родини, які звернулися за урядовою знижкою у сплаті житлово-комунальних послуг — субсидією, сплачують за спожиті газ, тепло, електроенергію і воду не більше 10% свого сукупного місячного доходу, по Україні середній показник становить 9,97%.

«Це означає, що більшу частину комунальних витрат сім’ї — до 90% — держава бере на себе. Особистий відсоток платежу людей в середньому в Україні не перевищує 10%. Це суттєва економія родинного бюджету і дієвий «захисний» механізм від держави в перехідний період розвитку української «, — зазначив Рева.

Він також додав,  що урядовою програмою житлових субсидій вже скористалося більш як шість мільйонів українських домогосподарств.

«Середній розмір урядової допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг становить 1 864 грн. У декого ця сума перевищує 2 000 грн. Все залежить від сукупного доходу сім’ї, що менші доходи має родина, то нижчими будуть її витрати на комунальні послуги і більшою її підтримка з боку держави», — прокоментував Рева.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
18 Листопада 2016 p. 19:36
Зараз собеси не видають споживачам документ про призначення субсидії , як це було раніше. Тобто, жоден одержувач субсидії не може документально підтвердити своє право на цю субсидію. Зараз субсидію зазначають лише у платіжному повідомленні, причому кожен місяць різну суму. Тому це повідомлення є документом про призначення субсидії лише за минулий місяць, а не на рік чи півроку вперед.
Віталій Блащук
21 Листопада 2016 p. 11:38
Держава не може брати на себе чиїсь витратити, тому держава сам живе за рахунок податків... Субсидії - це нова формула Шарикова:"Все забрати! Все поділити!"