ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРева: На даний момент немає рішення про подорожчання газу

Рева: На даний момент немає рішення про подорожчання газу

В МВФ вважають ключовими дві позиції: створення Антикорупційного суду і досягнення імпортного паритету в ціні на газ внутрішнього видобутку з тим, що імпортується в Україну

Рішення про підвищення цін на газ попередньо немає. Про це в "Вечірньому праймі" на "112 Україна" повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"Станом на цю хвилину, наскільки мені відомо, поки такого рішення немає. Взагалі Фонд (МВФ) вимагає введення в дію постанови Кабміну, яке було затверджено. Якщо перерахувати ціну газу за формулою, яка там є, то з нинішніх 6,95 ціна на газ повинна була б бути майже 11 грн за 1 куб. м, це майже на 50% більше ", - зазначив Рева.

Він додав, що в МВФ вважають ключовими дві позиції: створення Антикорупційного суду і досягнення імпортного паритету в ціні на газ внутрішнього видобутку з тим, що імпортується в Україну.

"Вони (МВФ) вважають, що для того, щоб ринок працював, повинна бути зруйнована монополія. Поки" Нафтогаз ", умовно кажучи, продає газ усередині країни нижче, ніж це могли б зробити імпортери, у нас ринку газу не буде, тому що тут завжди буде той, хто має можливість продавати дешевше. Тому це одна з умов для демонополізації ринку газу, для створення умов - як раз досягнення такого паритету. Ми сьогодні знаходимося в переговорному процесі, який стосується того, що означає цей паритет в ціновому вираженні. яка буде реальна ціна навіть по сьогоднішній момент - ведуться переговори ... У переговорах про ціну на газ я не беру участь ", - додав Рева.

Нагадаємо, серед ключових вимог МВФ для надання чергового траншу кредиту є створення Антикорупційного суду і встановлення ринкової ціни на газ для населення. За даними НКРЕКУ, ціни на газ для населення можуть зрости більш ніж в півтора рази.

30 травня Кабмін відклав підвищення тарифів на газ для населення й ТКЕ до серпня. Пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна визнає свої зобов'язання в підвищенні цін на газ.

 

 
Коментарі (0)