ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРева вважає цинічним механізм призначення пенсій

Рева вважає цинічним механізм призначення пенсій

Існуюча система нарахування пенсій в Україні є несправедливою. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу ICTV.

Існуюча система нарахування пенсій в Україні є несправедливою. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу ICTV.

"У нас з 12 млн пенсіонерів 8,5 млн сьогодні отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму не тому, що люди не заробили пенсію, а тому що їм з 2008 року не перераховували пенсії", - сказав він.

А.Рева пояснив, що це пов'язано з тим, що параметри роботи пенсійної системи направляли всі ресурси на пенсіонерів, які вийшли на пенсію, а на інших грошей не вистачало.

"Склалася ситуація, коли людині, який пішов на пенсію, виплачували максимально, але через 2-5 років він починав скочуватися в бідність. І чим довше він живе, тим бідніше стає. В цій системі закладений страшний цинічний принцип - якщо ти довго живеш, то це твоя проблема ", - резюмував міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект №6614, який входить в пакет пенсійної реформи. Розгляд у другому читанні очікується цієї осені.

За словами А.Рева, більше мільйона українців, які вже вийшли на пенсію, отримають постійну надбавку до пенсії понад 1 тис. Грн. Крім того, збільшення пенсій на суму від 500 до 1 тис. Грн. торкнеться майже 2 млн пенсіонерів.

 

 
Коментарі (0)