ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРева вважає солідарну пенсійну систему більш надійною накопичувальної

Рева вважає солідарну пенсійну систему більш надійною накопичувальної

Солідарна пенсійна система гарантує виплати пенсій за будь-яких економічних умовах. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева

Солідарна пенсійна система гарантує виплати пенсій за будь-яких економічних умовах. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

За словами Реви, діюча солідарна пенсійна система (кожен громадянин щомісяця відраховує зі своєї зарплати 22% єдиного соцвнеску, яким в тому числі забезпечується діяльність Пенсійного фонду) - це гарантія виплат пенсій за будь-яких труднощах вітчизняної економіки.

Накопичувальна пенсійна система повинна була повноцінно запрацювати в Україні з 1 січня 2019 року. Планувалося, що громадяни, яким не більше 35 років, могли б щомісяця відраховувати 2% із зарплати в один з існуючих в країні недержавних пенсійних фондів (НПФ). Щороку ця ставка збільшувалася б на один відсоток, поки не досягла позначки в 7%. При цьому прихильники накопичувальної системи продовжували б брати участь у солідарній пенсійній системі.

За словами міністра, головним викликом для обох рівнів пенсійної системи залишається тіньовий сектор економіки. Це пов'язано з тим, що внески при обох рівнях пенсійної системи розраховуються від офіційних доходів українців, пояснив Рева.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року мінімальна пенсія в Україні становить 1669 грн, а середня пенсія - 2645 грн.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Січня 2019 p. 22:52
Багато осіб непенсійного віку не мають ні зарплат, ні пенсій: звільнені з попереднього місця з ініціативи держави; тобто позбавлені робочого місця по незалежним від них причинам . Тепер вже майже рік, як у цих осіб держава відібрала субсидію. -------------------------------------------------Це є реальна правда, але посадовці її забалакують чимсь пустопорожнім, не суттєвим.