ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРеверс газу в Україну зацікавив десятки компаній з ЄС

Реверс газу в Україну зацікавив десятки компаній з ЄС

Постачання газу в Україну через територію Словаччини зацікавило десятки компаній Євросоюзу. Серед списку охочих є найбільші газові трейдери ЄС. Таку високу активність пояснили комерційною привабливістю та юридичною бездоганністю бізнесу.

Близько 20 компаній-постачальників газу з Європи виявили інтерес до реверсу газу в Україну територією Словаччини. Серед них - найбільші газові трейдери Євросоюзу. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз».

Оператор словацької газотранспортної системи (ГТС) Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на постачання газу в Україну по території Словаччини.

«Переконливі результати Open Season підтверджують, що поставки газу з ЄС до України - це комерційно привабливий і юридично бездоганний бізнес. Потужний український ринок дуже цікавий європейцям. Немає сумнівів у тому, що словацькі газотранспортні потужності в напрямку України будуть користуватися попитом не тільки по лінії Вояни-Ужгород, але і по одному з чотирьох недокачанних магістральних газопроводів у пункті Велке Капушани», - зазначив Андрій Коболєв, голова правління НАК «Нафтогаз України». 
 
До речі, читайте інтерв’ю «України Комунальної» з  очільником «Нафтогаза» Андрієм Коболєвим. Він дав відповіді на питання, як проходять переговори з російським «Газпромом», наскільки країна забезпечена газом на випадок енергетичної кризи, як Україна буде захищати свої інтереси в міжнародних судових інстанціях.
 
Коментарі (0)