ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРеверс газу в Україну з Європи може збільшитись

Реверс газу в Україну з Європи може збільшитись

Україна може збільшити кількість реверсних поставок газу з Європи. Це станеться в тому випадку, якщо угорсько-словацький газопровід буде запущено.

Реверсні поставки природного газу в Україну можуть збільшитись вже в січні. Причиною цього може стати майбутній запуск угорсько-словацького газопроводу. Про це повідомив в інтерв’ю будапештській газеті держсекретар з питань енергетики Угорщини Андраш Арадскі, передає «Прайм».

Відповідний запит щодо дозволу запуску цього газопроводу уже направлений до єврокомісії.

«Угорсько-словацький газопровід може бути введений в дію вже в цьому місяці, відповідні документи для отримання дозволу направлені до Єврокомісії», - сказав Андраш Арадскі.

Угорщина та Словаччина вже повідомляли про будівництво системи газових комунікацій, що дадуть змогу збільшити реверсні поставки газу Україні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у 2014 Україна зменшила імпорт російського газу в 1,7 рази (до 14,5 мільярдів кубометрів) в порівнянні з 2013 роком. Таким чином, об’єм природного газу який був імпортований з РФ становить 36,2% від загального балансу блакитного палива, яке надходило протягом 2014 року до вітчизняної газотранспортної системи.

 
Коментарі (0)