ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ може отримати компенсацію, якщо Північний потік-2 не сертифікують

РФ може отримати компенсацію, якщо Північний потік-2 не сертифікують

Росія не отримає жодної компенсації, якщо газопровід Північний потік-2 не буде сертифікований як відповідний до правових норм Євросоюзу

 

Росія не отримає жодної компенсації, якщо газопровід Північний потік-2 не буде сертифікований як відповідний до правових норм Євросоюзу. Про це заявив віце-канцлер та міністр економіки Німеччини Роберт Хабек в інтерв'ю Der Spiegel.

Хабек нагадав, що Федеральне агентство з комунікацій зараз призупинило процедуру сертифікації СП-2. Якщо процедуру буде відновлено, її метою буде встановити: чи дотримані умови сертифікації газопроводу. Це означає, що СП-2 має повністю відповідати вимогам законодавства Німеччини та Євросоюзу.

"Якщо виявиться, що це не так, компенсація не належить", - сказав Хабек.

Відповідаючи на запитання щодо можливості використовувати СП-2 як об'єкт санкцій у разі нового вторгнення Росії в Україну, віце-канцлер сказав, що уряд ФРН не пов'язує ці дві теми. Однак він зазначив, що в липні 2021 року Німеччина та США погодили заяву про те, що Росія "отримає наслідки", якщо надумає використовувати енергетику як зброю.

"Росія знає, що перехід нею "червоних ліній" призведе до суворих санкцій, які вже підготовлені", – сказав Хабек.

Віце-канцлер вважає СП-2 "геополітичним проектом", бо завдяки цьому газопроводу "Україна як транзитна країна стає зайвою".

Він також назвав безумовним фактом економічну залежність Німеччини від російського газу, оскільки зараз країна отримує 55% газу із Росії. Хабек вважає одним із своїх завдань як міністра енергетики зниження цієї залежності.

 

 

 
Коментарі (0)