ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ на 22 відсотки збільшила транзит газу до України

РФ на 22 відсотки збільшила транзит газу до України

Показник транзиту російського природного газу через українську територію збільшився.

Зокрема, протягом січня – квітня включно обсяг транзиту блакитного палива з РФ через Україну склав 30,5 мільярда кубометрів, що на 22,5 відсотка вище в порівнянні з даними за такий же період 2016 року. Відповідні дані були надані прес-службою «Укртрансгазу».

Зокрема, в квітні 2017 року Україна здійснила транзит російського газу в обсязі 7,342 мільярда кубометрів, що на 32 відсотки вище за показник квітня роком раніше. При цьому наголошується, що і в минулому році спостерігалося зростання об’ємів транзиту газу з Росії до України. У минулому році РФ транспортувала в країни Європи через Україну 82,2 мільярда кубометрів, що на 23 відсотки більше показника 2015 року.

Українська влада нещодавно анонсувала намір суттєво знизити тариф на транзит російського газу з 2019 року. На цей крок Київ пішов для того, аби європейці відмовилися від «Північного потоку-2». Таким кроком Україна показує, що Європі економічно не вигідний проект «Північний потік-2», який Росія хоче здійснити виключно в політичних цілях. Україна готова знизити тариф на транзит в 10 разів. 

 

 
Коментарі (0)