ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ звинуватили у використанні «Північного потоку — 1» як зброю проти Німеччини

РФ звинуватили у використанні «Північного потоку — 1» як зброю проти Німеччини

Росія використовує газопровід "Північний потік – 1" як зброю і вдається до загроз у відносинах із Німеччиною

 

Росія використовує газопровід "Північний потік – 1" як зброю і вдається до загроз у відносинах із Німеччиною. Європейський Союз має побудувати вільний та конкурентний енергетичний ринок, розвивати відновлювані джерела та покращити енергоефективність, щоб досягти енергетичної незалежності від РФ.

Про це у коментарі Guildhall заявила депутат Європейського парламенту від Латвії Дачі Мельбарді.

Латвія виступала проти Північного потоку - 1 від початку його розробки. І, на жаль, ми мали рацію, зараз ми бачимо, як Росія використовує її як зброю у відносинах з Німеччиною, погрожуючи скоротити постачання», — заявила політик.

«У Європі ми повинні дуже активно працювати над створенням вільного та конкурентного регіонального енергетичного ринку та зниженням нашої енергетичної залежності від російських енергоресурсів. Розвиток проектів відновлюваної енергетики та впровадження енергоефективності – це рішення, яке дозволяє уникнути непередбачуваних коливань цін на енергоносії та постачання у майбутньому, а також забезпечити енергетичну незалежність», — зазначила Європарламентар.

"Нагадаю, що в Європарламенті ми ще у квітні закликали до негайного та повного ембарго на імпорт нафти, вугілля, газу та ядерного палива з Росії", - підсумувала Даче Мельбарде.

Раніше в німецькому Бундестазі депутат від Вільної демократичної партії (FDP) Ульріх Лехте заявив, що Німеччина та Європейський Союз загалом мають замістити обсяги енергоресурсів, що отримуються від РФ, для подальшої відмови від російських енергоресурсів. За його словами, також необхідно провести диверсифікацію джерел енергії, досягти взаємодії всередині ЄС у цій сфері та розвивати альтернативні джерела отримання енергії.

 
 
Коментарі (0)