ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ вимагає мільярди доларів за недобір газу Україною

РФ вимагає мільярди доларів за недобір газу Україною

Загальна сума претензій Російської Федерації до України за недобір газу за правилом «бери і плати» склала майже 27 мільярдів доларів.

Загальна сума претензій ВАТ «Газпром» до України за недобір газу становить 26,7 млрд дол. Про це глава російської компанії Олексій Міллер, передають «РИА —Новости».

«Загальна сума претензій «Газпрому» до «Нафтогазу України» за недобір газу за правилом «бери і плати» в даний час складає 26,7 млрд дол», - заявив глава російської компанії Олексій Міллер.
 
Також він сказав, що НАК «Нафтогаз України» повинен платити за газ для самопроголошених «ЛНР» і «ДНР», якщо вважає їх частиною території України.
 
За словами пана Міллера, на сьогоднішній день заборгованість «Нафтогазу» перед «Газпромом» за постачання газу на Донбас становить 212 млн дол.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Президент РФ Володимир Путін доручив провести з Україною переговори про продовження транзиту російського газу через цю країну після 2019 року. За словами глави «Газпрому», компанія не відмовляється від цих переговорів, але її не влаштовують умови транзиту російського газу.
 
Коментарі (0)