ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРинок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року

Ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року

Ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року. А ті, хто сьогодні орендує землю, матимуть першочергове право на придбання земельних ділянок.
Ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року. А ті, хто сьогодні орендує землю, матимуть першочергове право на придбання земельних ділянок. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук  на конференції, присвяченій земельній реформ.
 
"Звичайно, ми гарантуватимемо права тих, хто зараз орендує земельну ділянку, купити в першу чергу. Це абсолютно необхідно. Ми дуже не хочемо, щоб ті, хто зараз обробляє землю, втратили можливість обробляти її надалі. Цей ринок має бути зручним не для спекулянтів, а для тих, хто реально робить на землі", - сказав Гончарук.
 
За його словами, на прозорих торгах можна буде придбати як державну, так і комунальну землю.
 
"Ми відриваємо ринок землі не одразу. Ми думали зробити це з 1 липня наступного року. Проте, потім проконсультувалася і вирішили, що робити це влітку не дуже добра ідея. Тому, зараз та модель, яку ми пропонуємо, передбачає відкриття ринку з 1 жовтня наступного року", - сказав Гончарук.
 

 

 
Коментарі (0)