ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРНБО допоможе Київметорополітену не платити 2 мільярди боргу

РНБО допоможе Київметорополітену не платити 2 мільярди боргу

Рішення РНБО дозволить Києву не оплачувати борг Київського метрополітену

Київська міська влада направила листи у всі правоохоронні органи, вищі органи влади і РНБО, що дозволить отримати рішення РНБО про включення ТОВ Укрросслізинг до списку санкцій, а це, зі свого боку, дасть місту можливість не виплачувати гроші.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

"Ми впевнені, що нам вдасться тримати ситуацію під контролем. Але стан справ із сьогоднішнім рішенням дійсно складний", - цитує прес-служба КМДА його слова.

Він зазначив, що міська влада робить все можливе для того, щоб не допустити зупинки метро.

Що стосується виконання рішень суду, зазначив перший заступник голови КМДА, ті листи, які були надіслані в усі правоохоронні органи, вищі органи влади і РНБО, все ж дозволять отримати рішення Ради національної безпеки і оборони України про включення цієї кампанії [Укррослізинг – НВ Бізнес] до списку санкцій. А це в свою чергу дозволить місту не виплачувати гроші.

У КМДА переконані, що тільки РНБО може вирішити це питання.

"І це рішення було б найбільш правильним і ефективним як для міста – столиці України, так і для країни в цілому", - підсумував Пліс.

Нагадаємо, що напередодні Вищий господарський суд розглянув справу Укррослізингу і Київського метрополітену, відмовивши стягнути пеню у розмірі 42 млн грн, однак залишивши рішення попередніх інстанцій про виплату ТОВ Укррослізинг майже 2 мільярди гривень по договору від 2009 року на постачання 100 вагонів без змін.

У 2009 році Київрада уклала з Укррослізингом договір на придбання 100 вагонів для метрополітену. Згідно з цією домовленістю, метрополітен отримав за період з 19 березня 2010 року по 28 лютого 2013 року 100 вагонів.

Однак сума лізингових платежів з 2009 по 2014 роки за вагони так і не була виплачена в повному обсязі.

Пізніше Укррослізинг звернувся в Господарський суд Києва з позовом про стягнення з комунального підприємства Київський метрополітен 1,959 млрд гривень заборгованості за поставку 100 вагонів метро в 2009 році на умовах фінлізингу.

Нагадаємо, що Господарський суд Києва зобов'язав Київський метрополітен виплатити 737 млн гривень із заявлених компанією Укррослізинг 3,3 млрд гривень боргу за постачання 100 вагонів метро в 2009 році на умовах фінансового лізингу.

Первісна сума позовних вимог становила 1,959 млрд гривні, однак позивач збільшив суму боргу до 3,3 млрд гривень за поправки на коефіцієнт коригування, пені та відсотків.

У березні 2017 року Київський метрополітен заявив про арешт банківських рахунків.

В кінці березня, в КМДА заявляли, що арешт рахунків КП Київський метрополітен є спланованою диверсією для дестабілізації одного з основних транспортних підприємств столиці, і сподівалися на санкції щодо Укрросслізингу, на користь якої можуть стягнути 2 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)