ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРНБО ініціює перевірку законності переходу облгазів в приватні руки

РНБО ініціює перевірку законності переходу облгазів в приватні руки

Україна за останній час втратила близько 17 тис. Км газорозподільних мереж, безпідставно опинилися в приватній власності, повідомив секретар РНБО Олексій Данилов

 

Україна за останній час втратила близько 17 тис. Км газорозподільних мереж, безпідставно опинилися в приватній власності, повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.

"На жаль, мусимо констатувати, що за останній час якимось дивним чином держава втратила 16 тис. 920 км мереж, які перейшли у приватну власність. Ми не бачимо сьогодні підстав не займатися цим питанням, і мають намір з'ясувати, як це сталося", - сказав він на брифінгу за результатами виїзного засідання РНБО у Краматорську в п'ятницю.

При цьому Данилов зазначив, що сегмент ринку розподілу газу відрізняється монопольним становищем однієї групи компаній, власником якої є бізнесмен Дмитро Фірташ, в зв'язку з чим РНБО дасть доручення Кабінету міністрів перевірити їх діяльність.

"Одна з компаній володіє 70% облгазів. Це безпосередньо стосується пана Фірташа, щодо якої введено персональні санкції. Ми цим питанням теж будемо займатися. Рішенням РНБО дамо доручення Кабінету міністрів перевіряти всі ці речі, щоб привести їх у відповідність до чинного законодавства. І саме головне, ми не допустимо, щоб хтось нас, як держава, шантажував і пересмикував платіжки ", - вказав Данилов.

 

 

 
Коментарі (0)