ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРНБО віддав доручення про повернення АТ "Черкасигаз" в державну власність

РНБО віддав доручення про повернення АТ "Черкасигаз" в державну власність

Віддано доручення здійснити заходи щодо повернення держпакету акцій "Черкасигаз", визначенню винних в цьому осіб і відшкодування принесених державі збитків, а також встановити контроль над АТ "Черкасигаз"
Рада національної безпеки і оборони віддав протокольне доручення про повернення АТ "Черкасигаз" в державну власність, про це повідомила пресслужба РНБО.
 
"Чи розглядали питання повернення в держвласність підприємства "Черскассигаз", була доповідь міністра енергетики з цього приводу, і було прийнято протокольне доручення, яке стосується повернення цього підприємства в держвласність, якого незаконним способом шляхом шахрайських маніпуляцій держава була позбавлена", - сказав Олексій Данилов.
 
"Віддано доручення здійснити заходи щодо повернення держпакету акцій "Черкасигаз", визначенню винних в цьому осіб і відшкодування принесених державі збитків, а також встановити контроль над АТ "Черкасигаз", - уточнив секретар РНБО.
 
За його словами, РНБО взяло до відома інформацію міністра енергетики Германа Галущенко і глави НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка про втрату державного контрольного пакета акцій підприємства, а також доручив Кабінету міністрів спільно з НКБЦФР, СБУ, ГБР за участю Офісу генпрокурора і НАБУ в місячний термін провести перевірку обставин цієї втрати.
 
Як повідомлялося, в грудні 2012 року "Черкасигаз" повідомило в системі розкриття інформації НКЦБФР, що пакет акцій підприємства, що належить НАК "Нафтогаз України" скоротився з 51% до 9,97%.
 
У прес-службі Фонду державного майна (ФДМ) України повідомили, що рішення про приватизацію держпакету акцій "Черкасигаз" урядом не приймалося, і акції цієї компанії ФДМ не отримував.
 

"Черкасигаз" обслуговує газорозподільні мережі, розташовані на території Черкаської області. 

 
Коментарі (0)