ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРобоча група ВР та Кабміну проаналізує ціноутворення на газ

Робоча група ВР та Кабміну проаналізує ціноутворення на газ

Голова Уряду погодився зустрітись з головами фракцій ВР для обговорення ціни на газ та принципів ціноутворення. За попередніми домовленостями буде створено робочу групу яка займатиметься аналізом ціноутворення.

Кабмін прислухався до Верховної Ради та запропонував обговорити створення парламентсько-урядової робочої групи, яка б проаналізувала принципи ціноутворення на газ в Україні та запропонувала б конкретні способи вирішення проблеми, що створилась навколо непомірної цини на блакитне паливо. Про це повідомляє урядовий портал.

«Була ініціатива голови Верховної Ради про те, щоби ми сьогодні зустрілися і поговорили про питання ціноутворення, ціни на газ, і фактично з 19:15 зустрічалися з керівниками фракцій і груп, хто мав бажання прийти», – заявив Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами за результатами зустрічі із лідерами депутатських фракцій та груп Парламенту.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що Уряд є абсолютно відкритим, публічним, та  налаштованим на взаємодію із українським Парламентом. «Зараз це вже питання до лідерів тих чи інших фракцій для того, щоби наполягати напевно на якихось інших рішеннях», - зазначив він.

Гройсман вже вкотре наголосив, що вважає, ніби ціна на газ, яка встановлена в Україні, є ринковою і що це дозволить подолати корупцію у газовій сфері. «Коли є єдина ціна на газ і для видобутку українського газу, немає підстав для оборудок та корупції. Тому що рента на газ потрапляє до Державного бюджету, тому що ціна, яку ми сплачуємо, потрапляє до Бюджету і державної компанії. Більше того, 100% прибутку державних компаній є прибутком держави, що може бути вилучено в Державний бюджет», - зазначив Прем'єр-міністр.

 «Ми будемо добувати наш український газ, будемо це робити таким чином, щоб стати енергонезалежною державою. Ми будемо модернізувати усю систему, щоб у нас не було в країні дірявих труб, будинків, де відсутнє нормальне тепло», - зазначив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зауважив, що прийнявши рішення щодо ринкової ціни на газ, Уряд встановив лише граничну ціну на газ, усі інші тарифи на комунальні послуги утворюють за поданням місцевих органів влади, які перевіряє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 Гройсман також нагадав, що держава займається підтримкою громадян, яким необхідна допомога при оплаті ЖКП, але ті, хто має великі статки, повинен сплачувати повну вартість за ринковою ціною.

Прем'єр-міністр зазначив, що під час опалювального сезону минулого року середній платіж за споживання тепла і комунальних послуг становив 12% від доходу.

Прем'єр-міністр повідомив, що держава використовує на систему субсидій 35 млрд. гривень та 5 млрд. резервних коштів. Натомість, у 2014 році НАК «Нафтогаз» отримало 114 млрд. гривень на компенсацію різниці у цінах на газ.

 

 
Коментарі (0)