ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРобота енергосистеми станом на ранок 17 травня

Робота енергосистеми станом на ранок 17 травня

Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути енергопостачання українським громадянам
Головне:
 
За добу відновлено електропостачання близько 24,4 тисячі споживачів.
 
Зокрема, в Донецькій області - 10,5 тисячі, Київській – 5,7 тисячі, Херсонській - 3,7 тисячі, Харківській – 2,7 тисячі, Сумській – 1,3 тисячі.
 
Газопостачання відновлено понад 10,7 тисячі абонентів.
 
Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути енергопостачання українським громадянам.
 
Проте у деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій та виникнення нових пошкоджень.
 
Станом на 17 травня в Україні залишаються знеструмленими близько 781 населеного пункта, загалом близько 633,5 тисячі споживачів. Зокрема, в Донецькій області – 325,9 тисячі споживачів, Харківській — 73,2 тисячі, Луганській – понад 117,5 тисячі.
 
Без газопостачання залишаються 196 тисяч абонентів. Найбільш складна ситуація із газопостачанням спостерігається в Запорізькій, Київській, Чернігівській, Миколаївській та Харківській областях.
 
 
Електроенергія:
 
Енергосистема України працює синхронно з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E. Частота в мережі підтримується на нормативному рівні 50 Гц. В мережі стабільно працюють всі види електростанцій.
 
«Укренерго» продовжує підвищувати надійність мереж, які постраждали від обстрілів. Cьогодні на південному-сході країни триває ремонт проводу на пошкоджених ділянках двох ліній 330 кВ та розчистка трас. Також на одній з підстанцій 330 кВ південного регіону розпочалися роботи по відновленню пошкодженої будівлі.
 
На одній з підстанцій 330 кВ західного регіону розпочався ремонт розподільчого пристрою, а на лінії, що відходить від неї, отримано допуски та почався ремонт посічених проводів.
 
 
Атомна генерація:
 
Всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію і сумарна поточна потужність енергоблоків забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.
 
Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках вітчизняних АЕС і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.
 
 
Нафтогазова галузь: 
 
Усі діджитал сервіси Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" працюють в повному доступі.
 
Споживачі ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” за добу збільшили використання природного газу на 0,9%.
 
Об'єкти мережі ПСГ залишаються під посиленою охороною та продовжують працювати у штатному режимі.
 
АТ “Укргазвидобування” продовжує видобувати газ на всіх своїх об’єктах, за винятком тих, які знаходяться поблизу лінії зіткнення.
 
АТ «Укртранснафта» та АТ «Укрспецтрансгаз» надалі працюють у штатному режимі в умовах воєнного стану.
 
 
Газотранспортна система: 
 
Оператор ГТС України продовжує забезпечувати транспортування газу для потреб українських споживачів - промисловості, установ, домогосподарств, підприємств електроенергетики. Ремонтні бригади ОГТС здійснюють ремонтно-відновлювальні роботи на об’єктах, розташованих на звільнених від російських окупантів територіях.
 
 
Гідроенергетика:
 
Гідроелектростанції компанії працюють у штатному режимі згідно з графіком та відповідно до команд диспетчерів.
 
Експлуатаційний персонал у повному складі знаходиться на робочих місцях. На станціях компанії продовжують виконуватись планові ремонти гідроагрегатів, а також роботи з реконструкції обладнання, метою яких є подовження термінів експлуатації гідротехнічних об’єктів, збільшення встановленої потужності ГЕС і ГАЕС, а також поліпшення якості виробленої електроенергії.
 

 

 
Коментарі (0)