ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРобота енергосистеми України станом на ранок 2 червня

Робота енергосистеми України станом на ранок 2 червня

За минулу добу відновлено електропостачання близько 17,4 тисячі споживачів, яких було знеструмлено через бойові дії. Газопостачання відновлено близько 300 абонентам.
За минулу добу відновлено електропостачання близько 17,4 тисячам споживачів, яких було знеструмлено через бойові дії.
 
Зокрема, в Харківській області – 6,8 тисячам, Сумській – 3,8 тисячам, Донецькій – 2,4 тисячам, Запорізькій – 2,3 тисячам, Миколаївській – 2,1 тисячам споживачам.
 
Газопостачання відновлено близько 300 абонентам.
 
Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути енергопостачання українським громадянам.
 
Проте у деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій, виконання робіт з розмінування та виникнення нових пошкоджень в електромережах.
 
Станом на 1 червня в Україні через пошкодження, обумовлені бойовими діями,
 
залишаються знеструмленими близько 767 населених пунктів, загалом близько 632 тисячі споживачів. Зокрема, в Донецькій області – 358,8 тисячі, Луганській – понад 128,2 тисячі, Харківській – близько 42,9 тисячі споживачів.
 
Без газопостачання залишаються 169 тисяч абонентів.
 
Електроенергія:
 
Енергосистема України продовжує працювати синхронно з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E. Частота в мережі підтримується на нормативному рівні 50 Гц. В мережі стабільно працюють всі види електростанцій.
 
Загалом під час ремонтів було оглянуто понад 40 кілометрів траси лінії, встановлено 8 нових розпірок, ліквідовано 5 розривів проводів.
 
Ще на трьох лініях 330 кВ, у східному та центральному регіонах, також проводяться ремонтні роботи: ліквідовуються осколочні пошкодження проводу, встановлюються нові залізобетонні опори. Продовжується огляд дальніх ділянок разом з ДСНС.
 
Продовжуються роботи з відновлення високовольтної частини інфраструктури класу напруги 750 кВ. На підстанції змонтовано ще один вимикач, на лінії одночасно працюють 9 бригад – ліквідуються пориви та провисання проводу.
 
Атомна генерація:
 
Всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Сумарна поточна потужність енергоблоків забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.
 
Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.
 
Газотранспортна система: 
 
Оператор ГТС України продовжує забезпечувати транспортування газу для потреб українських споживачів - промисловості, установ, домогосподарств, підприємств електроенергетики. Ремонтні бригади ОГТС здійснюють ремонтно-відновлювальні роботи на об’єктах, розташованих на звільнених від російських окупантів територіях.
 
Гідроенергетика:
 
Гідроелектростанції компанії працюють у штатному режимі згідно з графіком та відповідно до команд диспетчерів.
 

Експлуатаційний персонал у повному складі знаходиться на робочих місцях. На станціях компанії продовжують виконуватись планові ремонти гідроагрегатів, а також роботи з реконструкції обладнання, метою яких є подовження термінів експлуатації гідротехнічних об’єктів, збільшення встановленої потужності ГЕС і ГАЕС, а також поліпшення якості виробленої електроенергії. 

 
Коментарі (0)