ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія чекає запрошення на «газові» переговори

Росія чекає запрошення на «газові» переговори

В ЄС повідомили дату і час чергових «газових» переговорів ЄС-РФ-Україна. Однак, Росія інформацію європейців не підтвердила - каже, пропозиції ще не отримувала.

В ЄС повідомили дату і місце проведення чергового раунду «газових» переговорів між представниками ЄС, РФ та України. За словами офіційного представника Єврокомісії Марлене Хольцнер, зустріч відбудеться 20 вересня в Берліні, передає «Інтерфакс».

Однак, в Росії цю інформацію поки не підтвердили. Міністерство енергетики РФ не отримувало цієї пропозиції, - повідомили в прес-службі відомства.
 
«Ми не отримували пропозицій, дату не підтверджуємо», - говорилося в повідомленні.
 
До речі, раніше пані сказала Хольцнер, що на цій зустрічі не планується обговорювати заяву Польщі про зниження поставок російського газу в останні дні. «В даний час ми намагаємося зрозуміти, що саме там сталося. І це, перш за все, польська влада повинна знати, що відбувається в газопроводі. Спочатку ми їх вислухаємо, перш ніж приймати рішення», - заявила представник ЄК.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вчора PGNiG повідомила, що 8 вересня обсяги газу, які надходять з східного напрямку, зменшилися на 20%, а 9 вересня - на 24% від замовлень польської компанії у російського партнера - компанії «Газпром-Експорт».
 
У той же день глава «Укртрансгазу» Ігор Прокопів заявив, що Польща припинила реверсні поставки газу в Україну.
 
В цей час в Держдумі пропонують перекрити постачання російського газу в Європу. У Росії аргументують це тим, що країни ЄС - споживачі російського палива, а значить, не можуть диктувати умови Москві.
 
Коментарі (0)