ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія дала Україні останній шанс розрахуватися за газ

Росія дала Україні останній шанс розрахуватися за газ

За чотири дні Росія чекає від України сплати заборгованості за спожитий газ і запевняє - більше не відстрочуватиме введення передоплати на блакитне паливо.

«Газпром» більше не буде переносити термін переведення постачань газу в Україну в режим передоплати. Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Російська сторона кілька разів йшла назустріч Єврокомісії і переносила термін переведення України на передоплату. Більше цей термін вже переноситися не буде», - сказав він.

«Газпром» до 10 ранку (за московським часом) 16 червня повинен побачити на своєму рахунку 1,95 млрд дол., в іншому випадку буде введений режим передоплати», - заявив Олексій Міллер.

За його словами, ця сума включає борг за постачання газу в листопаді і грудні минулого року - 1,45 млрд дол., крім того, додатковим платежем в 500 млн Україна повинна «підтвердити прихильність до оплати боргів за квітень і травень».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Росія вже третій раз перенесла термін можливого відключення газу для України.

 
Коментарі (0)