ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія фактично шантажує Європу газом - Вітренко

Росія фактично шантажує Європу газом - Вітренко

Створення штучного дефіциту газу — інструмент, що використовує Росія для отримання від Європи дозволу на запуск “Північного потоку-2”.
Створення штучного дефіциту газу — інструмент, що використовує Росія для отримання від Європи дозволу на запуск “Північного потоку-2”.
 
Про це заявив глава НАК “Нафтогаз Україна” Юрій Вітренко, повідомила пресслужба компанії.
 
“Є реальна проблема з тим, що „Газпром“ набагато менше газу зараз поставляє в Європу і це призводить до рекордного збільшення цін в Європі”, — заявив Вітренко.
 
Він навів приклад, минулого року коли “Газпром” забронював для транзиту 65 млрд через Україну, то цього року тільки 40.
 
“Вони фактично таким чином шантажують Європу і кажуть: “Дивіться, ми створюємо штучний дефіцит газу. Якщо ви не дасте нам запустити „Північний потік-2“, то зробимо так, що вам взимку не буде вистачати газу”, — заявив Вітренко.
 
Голова “Нафтогазу” впевнений, що РФ використовує газ, як геополітичну зброю.
 
Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель після вчорашньої зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським розповіла, що Німеччина сподівається, що транзит до Європи через територію України буде продовжено після 2024 року.
 
“Ми єдині з американцями у тому, що газ не можна використовувати як зброю, і тому ми разом зі США будемо вести ці перемовини”, — зазначила канцлер.
 
Також вона заявила, що міністр закордонних справ ФРН не зможе приїхати на "Кримську платформу", однак замість нього буде міністр економіки і енергетики.
 
Коментарі (0)