ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія готова розглянути надання Україні знижки на газ

Росія готова розглянути надання Україні знижки на газ

Росія говорить про готовність розгляду надання Україні знижки на газ з квітня наступного року. Саме тоді закінчується термін дії, так званого, зимового газового пакету.

Росія готова розглянути питання надання знижки на купівлю природного газу Україні. Про це сьогодні повідомив Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, передають «РІА Новини».

Зокрема російський Міністр заявив, що старі ціни на газ для Києва залишаться лише до березня, а без знижки, ціна на «блакитне» паливо складатиме 440 доларів за тисячу кубометрів газу. Але пан Новак сказав, що українська сторона не зверталася з таким проханням.

«З квітнем ситуація проста: з 1 квітня продовжує діяти контракт на старих умовах - за ціною, по формулі ціни. Якщо комусь потрібно буде виходити з проханням по знижці, ми готові це розглянути. Поки що ніхто таких пропозицій не робив з української сторони, значить, контракт буде діяти», - сказав російський Міністр.

Зауважимо, що в кінці жовтня РФ, Україна та Єврокомісія погодили зимовий газовий пакет, який передбачає поставки російського газу до України з листопада 2014 року по березень 2015 за ціною 378 доларів за тисячу куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна продовжує збільшувати обсяги імпортованого газу з Росії та країн Європи. Так, за 20 днів грудня закордонного палива було транспортовано майже 900 млн кубометрів.

 
Коментарі (0)