ГоловнаНовини ЖКГТранспортРосія грозиться закрити повітряний простір

Росія грозиться закрити повітряний простір

Росія обурена забороною польоту через територію України своїй делегації і готується відповісти тією ж монетою, заборонивши польоти над своєю територією літакам України і держав НАТО.

Росія може заборонити польоти над своєю територією літакам України і держав НАТО. Заборона не буде стосуватися лише пасажирських перевезень, - повідомляють «Ізвєстія».

З такою ініціативою до Держдуми РФ має намір звернутися лідер партії «Родіна», депутат Держдуми Олексій Журавльов, який перебував у складі делегації в Кишиневі, літак з якою не пропустила Україна.

«Літаки з офіційними делегаціями можна пускати, тільки якщо в списку пасажирів не буде тих, хто вводив санкції проти Росії або тих, хто знаходиться у нашому чорному списку», - додав пан Журавльов.

Він вважає, що така заборона має стосуватися всіх «недружніх держав», які закрили проліт російській делегації.

«Всім нашим «друзям» треба заборонити літати над територією Росії та питати списки пасажирів, уточнювати хто летить, і нехай роблять гак, тоді їм доведеться облітати півсвіту», - сказав він.

Парламентарій зазначив, що заяву буде оприлюднено у вівторок на пленарному засіданні Держдуми. А до цього в понеділок у Держдумі пройдуть консультації.

Його колега по делегації, депутат Держдуми РФ Сергій Жигарев вважає заяву пана Журавльова дещо емоційною. Проте він згоден, що заходи стосовно тих, хто заблокував повітряний простір, будуть вжиті адекватні.

«Відповідь від російської сторони негайно піде на адресу керівництва України. Ми в першу чергу виконували представницьку функцію своєї країни - Російської Федерації. І неповагу було надано не нам, а по суті представникам Росії і спуску ніхто давати не збирається» - зазначив пан Жигарев.

 
Коментарі (0)