ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія нагадує Україні про газові борги

Росія нагадує Україні про газові борги

У Росії знову заговорили про заборгованості України щодо спожитого газу. Очільник російського Міненерго заявив, що сума боргу складає близько 2,5 мільярдів доларів.

Борг України перед «Газпромом» становить 2,471 млрд дол. з урахуванням пені. Про це повідомив журналістам Міністр енергетики РФ Олександр Новак, напередодні двосторонньої зустрічі з Віце-Президентом з питань енергетики Європейської комісії Марошем Шефчовичем, передає «Інтерфакс-Україна».

Щодо поставок газу в Донбас, пан Новак підкреслив, що російська сторона розглядає їх як поставки в Україну.
 
«Питання щодо оплати цих поставок належить врегулювати на рівні компаній «Газпрому» і «Нафтогазу» - у судовому порядку або позасудовому», - підкреслив він.
 
Він також заявив, що Росія готова обговорити умови постачань газу в Україну до рішення Стокгольмського арбітражу.
 
«На виконання мінських угод ми сьогодні проводимо тристоронні переговори між Росією, Україною і Євросоюзом у галузі енергетики. Через 11 днів завершується термін дії зимового пакета. Ми обговорюватимемо питання газу в літній період, питання закачування газу в ПСГ і транзит до літнього періоду», - сказав він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогаз України» перерахував «Газпрому» 15 мільйонів доларів передоплати за газ. За березневі поставки російського палива НАК заплатила 90 мільйонів доларів.
 
Коментарі (2)
Дідусь Куценко
22 Березня 2015 p. 18:45
Агресору нічого платити не можна, бо ті гроші витрачаються на війну з Україною.
Дідусь Куценко
22 Березня 2015 p. 18:49
Судова влада повинна притягати до відповідальності тих, хто платить агресору. Давати гроші Росії означає зраджувати Україну.