ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія назвала умову початку постачання газу

Росія назвала умову початку постачання газу

У «Газпромі» заявили, що російський холдинг готовий почати поставки газу в Україну після виконання НАК «Нафтогаз України» своїх зобов'язань по протоколу.

«Газпром» готовий почати поставки газу в Україну після виконання «Нафтогазом» своїх зобов'язань за підписаним в Брюсселі протоколу. Про це заявив офіційний представник ВАТ «Газпром» Сергій Купріянов, передає «РИА Новости».

«Щойно підписано постанову уряду РФ про зниження мита на газ, що поставляється на Україну. Таким чином, Росія виконала умову, передбачену тристороннім брюссельським протоколом», - заявив він.
 
З 1 листопада 2014 року по 31 березня 2015 Україна буде надана знижка 100 дол. до ціни на газ, яка визначається за формулою в контракті між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» від 2009 року. У четвертому кварталі 2014 року ціна складе 378,22 дол. за тис. куб. м газу.
 
«Газпром» готовий почати поставки газу в Україну після виконання НАК «Нафтогаз України» своїх зобов'язань по протоколу», - додав пан Купріянов.
 
Раніше глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що російський холдинг може почати поставки газу в Україну протягом 48 годин після передоплати. Київ може здійснити платіж наступного тижня.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», зону проведения антитеррористической операции на востоке страны могут отключить от газа. По словам главы «Нафтогаза», принятие такого решения вероятное уже на ближайшем заседании СНБО.
 
Коментарі (0)