ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія не газифікуватиме Крим

Росія не газифікуватиме Крим

Росія не збирається газифікувати Крим. У «Газпромі» стверджують, що республіка може забезпечити себе «блакитним» паливом самотужки.

Росія не буде включати Республіку Крим в програму газифікації на цей рік. Про це заявив член правління «Газпрому», глава «Газпром межрегионгаза» Кирило Селезньов, - повідомляє «Прайм».

За його словами, зараз газопостачанням республіки займається «Чорноморнафтогаз».

«Що буде на наступний рік, буде ясно пізніше, але в поточному році цього регіону немає у наших планах з газифікації», - зазначив він.

Зауважимо, «Чорноморнафтогаз» - державне підприємство України, яке було «націоналізовано» самопроголошеними владою Криму після анексії півострова. Це єдине підприємство, яке веде власну розвідку і видобуток природного газу і нафти на шельфі Чорного і Азовського морів, а також на суші. «Чорноморнафтогаз» практично на 100% покриває потреби населення Криму у природному газі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна сподівається, що Росія компенсує їй газ, який перебував в ПСГ Криму і став втраченим для материкової частини країни після «націоналізації» «Чорноморнафтогазу».

 
Коментарі (0)