ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія не планує переглядати газові контракти з Україною

Росія не планує переглядати газові контракти з Україною

У Росії нагадали, що у 2009 році український уряд схвалив результати переговорів про імпорт газу до 2019 року, які передбачають закупку палива за завищеними цінами. «Газпром» заявив, що не має наміру переглядати відповідні домовленості.

«Газпром» висловив небажання змінювати чинний газовий контракт з «Нафтогазом». У компанії зазначили, що Україна купуватиме газ відповідно до домовленостей 2009 року, які передбачають імпорт палива за завищеними цінами. Про це повідомили в прес-службі «Газпрому».

««Газпром» працював, працює і буде працювати з Україною відповідно до чинних контрактів на постачання і транзит газу», - заявив голова компанії «Газпром» Олексій Міллер.
 
Зазначено, що «сьогодні виповнилося шість років, як уряд України схвалив результати переговорів про постачання російського газу до країни у 2009-2019 роках та про умови його транзиту через українську територію до Європи. Ці історичні документи діяли за різних урядів України. Контракти регулювали, регулюють і будуть регулювати взаємодію ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» у газовій сфері до кінця 2019 року».
 
У прес-службі наголосили, що 30 жовтня 2014 року у Брюсселі було досягнуто домовленості щодо «зимового пакету» поставок газу в Україну. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогаз» готовий обговорити з «Газпромом» нові умови постачання газу в Україну. У НАКу вважають, що Росія має переглянути ціни на «блакитне» паливо та запропонувати конкурентні умови, інакше повністю втратить Україну як ринку збуту газу.
 
Коментарі (0)