ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія не планує закачувати паливо в ПСГ України

Росія не планує закачувати паливо в ПСГ України

Російський монополіст «Газпром» не планує закачувати газ в підземні газові сховища України. Вся відповідальність за забезпечення споживачів паливом лежить на «Нафтогазі».

«Газпром» не планує закачувати газ в підземні газові сховища України, за час, що залишився в них потрібно закачати 3,2 млрд куб. м. Про це в інтерв’ю ТАСС заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер.

«Дійсно, ми бачимо, що закачування газу в підземні газові сховища України зараз йде набагато більш низькими темпами, ніж минулого року. Тоді до початку відбору «Нафтогаз» накопичив 16,7 млрд кубометрів газу в сховищах. Нинішніми темпами навіть на цей об'єм не вийти», - сказав глава «Газпрому».
 
За його словами, за час, що залишився треба закачати 3,2 млрд куб. м, або ще 25% від вже закачаного в цьому році.
 
«Нас це турбує, треба терміново нарощувати темпи. Необхідні обсяги газу в ПСГ - це обов'язкова умова надійного забезпечення українських споживачів і транзиту газу до Європи майбутньої зими. Але вся повнота відповідальності за ці питання лежить на «Нафтогазі». Ми з цього виходимо і свій газ закачувати в українські сховища не будемо», - підкреслив пан Міллер.
 
Нагадаємо, Олексій Міллер заявив, що ціна на російський газ для України буде повністю конкурентоспроможною по відношенню до європейського ринку. 
 
«Контрактна формула ціни має нафтову прив'язку. Ми спостерігаємо тенденцію зниження цін на нафту і ціна газу за контрактом, без знижки, в четвертому кварталі може бути нижче на 35 доларів, ніж у третьому», - сказав він.
 
Він заявив, що поквартальне визначення ціни зафіксовано в контракті, і немає ніяких підстав змінювати принципи ціноутворення.
 
Коментарі (2)
Дідусь Куценко2
23 Серпня 2015 p. 10:57
За транзит і міжсезонне накопичення газу повинні турбуватися імпортери, а не експортер. Для цього всі імпортери разом із Україною повинні купувати газ по єдиній ціні на східному кордоні України з Росією, а за транзит і накопичення імпортери повинні розраховуватися з Україною без посередництва Росії. Українські та російські злодії зберігають успадкований від СРСР експорт російського газу через НЕРОСІЙСЬКИЙ кордон України з ЄС...
Владимир2
23 Серпня 2015 p. 11:33
За фактически бесплатный транзит , спасибо надо сказать бабе Юле !!!