ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія не погоджується з сумою компенсації за захоплення кримчкіх активів «Нафтогазу»

Росія не погоджується з сумою компенсації за захоплення кримчкіх активів «Нафтогазу»

Росія не погоджується з оцінкою збитку за захоплення активів "Нафтогазу" в Криму в 5,2 млрд доларів і планує оскаржити це рішення

 

Росія не погоджується з оцінкою збитку за захоплення активів "Нафтогазу" в Криму в 5,2 млрд доларів і планує оскаржити це рішення. Про це повідомляє РІА Новини.

У Міністерстві юстиції Росії заявили, що Росія подала заяву з наміром брати участь в процесі розгляду судом позову і з метою добитися перегляду рішення.

І наголошують, що Росія не визнає рішень, які були прийняті через заяви українських компаній і які пов'язані з анексією Криму Росією.

Нагадаємо, що в НАК "Нафтогаз України" оцінили свої збитки від анексії Криму Росією і просить суд зобов'язати РФ виплатити компенсацію в розмірі 5,2 млрд дол.

Суд уже визнав вину Російської Федерації, яка порушила низку положень угоди про захист інвестицій, експропріювавши активи групи "Нафтогаз" в Криму. Також суд заборонив Російської Федерації отримувати дивіденди з заарештованих активів.

Очікується, що Трибунал при постійній палаті суду в Гаазі, куди компанія подала позов, винесе рішення про компенсацію збитків не раніше кінця 2020 року.

 

 
Коментарі (0)