ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія не зупинить транзит газу через Україну

Росія не зупинить транзит газу через Україну

«Газпром» не планує повністю перекривати транзит газу через Україну. У компанії зазначають, що є країни, в які з географічних причин немає іншого способу доставити природний газ.

«Газпром» не ставить перед собою завдання повністю перекрити транзит газу через Україну після 2019 року. Мінімальний обсяг транзиту збережеться. Про це повідомив заступник голови правління компанії Валерій Голубєв, передають «РІА Новини».

Голова правління «Газпрому» зазначив, якщо Росія закриє транзит газу через Україну, це зробить газотранспортну систему країни непрацездатною.

«Такого завдання — знищити енергетику і економіку України — перед нами немає. Ми намагаємося вибудувати нормальні добросусідські відносини», — додав пан Голубєв.

Окрім того, за його словами, є країни, в які з географічних причин немає іншого способу доставити газ, як через Україну.

На питання про те, яким буде обсяг транзиту газу через Україну після 2019 року, Голубєв відповів, що це залежатиме від споживачів.

Нагадаємо, для України розрахункова ціна за російський газ у I кварталі наступного року становитиме більше ніж 200 дол. за тисячу куб. м. При цьому дана цифра не враховує можливу знижку.

 
Коментарі (1)
Дідусь Куценко2
08 Грудня 2015 p. 16:55
Спочатку договори з державами ЄС про транзит і міжсезонне зберігання російського газу, а потім дозвіл на поставку в ЄС. Не можна приймати від Росії оплату транзиту й зберігання. Тоді всі імпортери узгодять єдину ціну газу на східному кордоні України з Росією.