ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняРосія незаконно користується Українськими буровими платформами у Чорному морі

Росія незаконно користується Українськими буровими платформами у Чорному морі

Бурові платформи, що належать Україні, зусиллями росіян мають змінені навігаційні дані та незаконно використовуються під прапором РФ у Чорному морі.
Бурові платформи, що належать Україні, зусиллями росіян мають змінені навігаційні дані та незаконно використовуються під прапором РФ у Чорному морі. На платформах перебувають озброєні військові підрозділи збройних сил Росії, це розповів на своїй сторінці у Facebook Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.
 
Анатолій Матіос розповів, що 30.11-01.12 військові прокурори спільно з офіцерами Держприкордонслужби, інших правоохоронних органів та державних структур здійснили вихід в море до Одеського газового родовища у Чорному морі.
 
"Це була складна слідча дія. Військові прокурори фіксували той факт, що належні Україні бурові платформи (як встановило слідство військовоі прокуратури так звані вишки Кацуб) зусиллями росіян мають змінені навігаційні дані та незаконно використовуються під прапором РФ. На платформах перебувають озброєні військові підрозділи збройних сил Росії", - зазначив він.
 
Головний військовий прокурор також відзначив, що у порушення встановлених міжнародних правил мореплавства російське командування уже вкрадених ними українських бурових платформ відмовилось відповідати на загальноприйнятому радіочастотному каналі на запити українських прикордонників.
 
"Ракетний катер ВМФ РФ, який відразу з'явився у даному районі, відкрито заявив, що встановлює режим плавання для інших суден. Як на війні. Російський військовий корабель прямо порушив норми міжнародного морського права. Крім того, російські військові, здійснюючи небезпечне маневрування поблизу українського корабля , створили загрозу мореплавству. Всі ці порушення українських та міжнародних законів ... детально зафіксовані у відповідних процесуальних та інших документах", - додав А.Матіос.

За результатами, уточнив він, - отримані чіткі процесуальні докази злочинів російських військових. Зібрані докази посилють позицію України у міжнародних судових процесах проти Російськоі Федерації. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Грудня 2016 p. 19:39
Українські посадовці, у тому числі і судді , позбавляли засобів існування пересічних, переважно хворих людей та виганяли їх з конурок. Натомість Україна втратила Крим , Донбас та ще багато чого. Думаю, і далі буде втрачати, бо ще не відпрацьовані гріхи.