ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія назвала умови надання Україні «газової» знижки

Росія назвала умови надання Україні «газової» знижки

Москва може послабити умови постачання газу в Україну та надати знижку. Однак, такі поступки РФ зробить лише у випадку оплати Києвом поставок газу на окуповані території Луганської та Донецької областей.

Російська Федерація може спростити умови постачання природного газу в Україну, однак лише за умови погашення Києвом боргів окупованих територій Донбасу, яким з лютого Москва самовільно постачає «блакитне» паливо. Про це сказав Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, передає «ВВС Україна».

Так, російський чиновник заявив, що знижка можлива навіть без додаткових угод, а лише за контрактом.

«Знижка можлива і за контрактом - жодних окремих пакетів не знадобиться, якщо Україна і Росія досягнуть угоди. Призупинення принципу «бери або плати»... теж можливе, це залежить від переговорів між компаніями («Газпромом» і «Нафтогазом» - ред.)», - повідомив Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна з початку року скоротила транзит газу на 39% у порівнянні з показниками за аналогічний період 2014 року. При цьому, в «Укртрансгазі» наголосили, що компанія в повному обсязі виконує заявки на транспортування палива в ЄС.

 
Коментарі (0)