ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРосія планує встановити турбіни Siemens на підсанкційних електростанціях в Криму

Росія планує встановити турбіни Siemens на підсанкційних електростанціях в Криму

За деякими джерелами відомо, що дві електростанції, що споруджуються в Криму, «сумісні» тільки з турбінами Siemens а їх постачання для кримськиї підприємств заборонено у зв'язку їз санкціями.

Росія має намір встановити на двох електростанціях в анексованому Новини турбіни, вироблені спільним підприємством Siemens та «Силові машини» - «Siemens технології газових турбін». Про це йдеться у повідомленні УНІАН.

У самій компанії, у свою чергу, стверджують, що Siemens не має наміру поставляти турбіни в анексований Крим і виробляє їх для заводу на Таманському півострові Росії. «Siemens LLC і всі його дочірні підприємства в Росії не поставляють будь яке обладнання, яке може бути використане на об'єктах, розташованих в Криму», - заявив офіційний представник компанії в Мюнхені. В електронній пошті повідомленні Reuters він зазначив: «Ми займаємося тільки постачаннями для електростанції, розташованої близько до станиці Раєвська на Таманському півострові, у Краснодарському краї РФ».

За однією з версій , якщо турбіни будуть поставлені на півострів, це стане тестом того, що може бути прийнятним в умовах санкцій ЄС. Санкції ЄС забороняють європейськім приватним особам і компаніям передавати енергетичні технології в окупований Крим, а також вчиняти будь-які дії, спрямовані на обхід цих правил. У тієї ж годину, уряд Росії тримає в секреті, які турбіни будуть використані на двох електростанціях, що будуються в Криму.

Турбіни мають бути виготовлені на заводі «Siemens технології газових турбін», який відкрився в Санкт-Петербурзі минулого року. Цей завод є спільним підприємством компанії Siemens (65%) і компанії «Силові машини» (35%). Замовник турбін - російська державна компанія «Технопромекспорт», яка будує електростанції в Криму, стверджує, що буде використовувати їх на заводі в Тамані, проте насправді невідомо, чи будуть там щось споруджувати, оскільки тендер на будівництво заводу не отримав жодної заявки.

Замовником турбін є російська державна компанія «Технопромекспорт», яка будує електростанції в Криму, стверджує, що буде використовувати їх на заводі в Тамані, проте насправді невідомо, чи будуть там щось споруджувати, оскільки тендер на будівництво заводу не отримав жодної заявки.

 

 
Коментарі (0)