ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія планує завантажувати українську ГТС ще 5-10 років

Росія планує завантажувати українську ГТС ще 5-10 років

Українська газотранспортна система буде забезпечена нормальним завантаженням в найближчі 5-10 років в зв'язку з планами щодо збільшення поставок російського газу в Європу

Українська газотранспортна система буде забезпечена нормальним завантаженням в найближчі 5-10 років в зв'язку з планами щодо збільшення поставок російського газу в Європу, повідомив журналістам глава Міненерго РФ Олександр Новак, передає російський Інтерфакс.

"Сьогодні обговорювалося питання щодо обсягів поставок. Ми бачимо, що зростає споживання в Європі, збільшуються обсяги і поставок газу через Україну, в тому числі. Це пов'язано із загальним зростанням споживання газу в Європі, як за результатами 2017 року, так і вже в 2018 році за результатами першого півріччя ", - сказав він.

"Крім того, ми вже розуміємо на сьогодні, що в період найближчих п'яти-десяти років обсяги поставок європейським споживачам будуть ще більше, ніж в 2017-2018 роках. Може йтися про додаткові 10-15% зростання. Ці додаткові обсяги обговорювалися, як один з можливих джерел завантаження газотранспортної системи України ", - зазначив Новак.

За попередніми розрахунками Міненерго РФ, постачання російського газу в Європу в абсолютному вираженні можуть вирости на 17-25 млрд куб. м газу.

"Ще в більшій мірі в Європі зростатиме імпорт газу, так як власний видобуток тут падає. Тому в перспективі, в тому числі для використання української ГТС, у нас буде зростання імпорту з Росії. Ті обсяги, які ми бачимо додаткові до того, що сьогодні поставляється, це не менше 17 млрд куб. м газу, а може бути, навіть до 25 млрд куб. м. Але це попередні цифри, які ще будуть обговорюватися експертами ", - сказав він.

 

 
Коментарі (0)