ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія побачила ризики у небажанні Києва купувати її газ

Росія побачила ризики у небажанні Києва купувати її газ

Росія негативно оцінює зволікання України із передоплатою газу. Кажуть, це неправильно і технічно недоцільно.

Росія вважає недоцільною відмову України від негайної закупівлі «блакитного» палива. Про це заявив Міністр енергетики РФ Олександр Новак, - повідомляють «РИА Новости».

«Зараз там (в Україні - ред.) досить тепло, тому вони використовують власний і реверсний газ. Ми вважаємо, що це не зовсім правильно... На наш погляд, вони зараз чинять недоцільно, оскільки ризики проходження осіннього максимуму збільшують. Як будуть взимку вони проходити максимум? Доведеться, мабуть, обмежувати якусь кількість споживачів», - зазначив голова російського Міненерго.

Також пан Новак підкреслив, що зволікання України з закупівлею газу не зовсім правильне і з технічної точки зору.

«Коли буде холодно, там (ПГС - ред.) тиск буде нижчим і будуть обсяги газу набагато меншими, ніж якщо б вони зберегли обсяг і використовували поточні поставки», - пояснив Міністр.

Він також підтвердив бажання української сторони купувати газ з 1 грудня.

Нагадаємо, обсяг газу в підземних сховищах України на 20 листопада становив 14,998 мільярда кубометрів. Країна з 20 жовтня приступила до відбору газу з ПСГ у зв'язку з початком опалювального сезону.

Поставки газу з Росії на Україну були припинені з середини червня через мільярдних боргів Києва. Питання з зимовими поставками (на період з листопада 2014 року по березень 2015 року) російського газу було вирішене лише 31 жовтня. Однак Україна досі так і не почала закупівлю газу у РФ.

 
Коментарі (0)