ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія погрожує Україні припиненням газопостачання

Росія погрожує Україні припиненням газопостачання

Україна ризикує повернутися до ситуації, яка складалася на початку 2009 року у стосунках з Росією щодо газопостачання. Це пов'язано з нарощуванням заборгованості за російський газ.

Російська сторона заговорила про ультиматум. Або Україна гасить заборгованість і оплачує поточні поставки, або з’являється ризик повернутися в ситуацію початку 2009 року. Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, - повідомляє УНН.

Він нагадав, що борг «Нафтогазу України»  за постачання російського газу зріс до 1,89 млрд дол.

«Фактично це означає, що Україна припинила платити за газ. Це повністю суперечить положенням контракту та міжнародної торговельної практики. Ми зі свого боку завжди виконували і будемо виконувати наші контрактні зобов’язання. Але ми не можемо поставляти газ безкоштовно. Або Україна гасить заборгованість і оплачує поточні поставки, або з’являється ризик повернутися в ситуацію початку 2009 року. Про стан справ інформуватимемо уряд Російської Федерації», - сказав Олексій Міллер.

Як повідомлялося раніше, 4 березня стало відомо про те, що «Газпром» з квітня 2014 року скасовує пільги на поставку газу Україні, оскільки, за словами глави російського газового холдингу Олексія Міллера, українські партнери не виконують домовленостей, які були досягнуті під час підписання доповнення до контракту про надання знижки.

 
Коментарі (0)